Крилото на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор, отново бе в главната роля на драмата с Валенсия (2:2) на "Местоя". Бразилецът направи дубъл и вече има 8 гола в десет мача срещу "прилепите", които са любимият му съперник в Ла Лига.
През миналия сезон по време на мача между двата отбора във Валенсия феновете на домакините засипаха Винисиус с „маймунски звуци“ и това наложи спиране на  играта за близо осем минути. Затова не бе изненада, че  комисията за борба с насилието класифицира снощният двубой като мач с „висок риск“ и това доведе до повишени мерки за сигурност, а отборът на Реал Мадрид пътува до "Местая" по алтернативен маршрут.

Още с началния съдийски сигнал всяко докосване на топката от Винисиус бе посрещано с мощни освирквания и показване на неприлични жестове от феновете на Валенсия. Затова бе интересно как бразилецът ще отпразнува първото си попадение - той вдигна ръката си, свита в юмрук, показвайки жеста на движението Black Lives Matter (б.р. „Животът на чернокожите е от значение“). При втория си гол обаче той даде воля на емоциите си. 

"Тук съм, тук съм", бе първата реакция на бразилеца, а след това последва жест, отнасящ се до „маймуната“ -  зла самоирония на стадиона, който изливаше тонове омраза към него не за първи път. Вини крещеще като обезумял към трибуните и се наложи да бъде успокояван от вече сменения Едуардо Камавинга.
 

Това е Винисиус - лошото момче, което не оставя никого безразличен. Едни го обичат безумно, други го ненавиждат. А той черпи вдъхновение и от любовта, и от омразата.