Още един изходящ трансфер "се пече" от Реал Мадрид във възможно най-кратките срокове. След като редица водещи медии по света гръмнаха с новината, че Алваро Мората на практика вече е играч на Челси, "белите" подготвят още една продажба на Острова. 

Според вестник "Манчестър Ивнинг Нюз", в близките часове би трябвало да бъде обявено официално, че десният бранител Данило ще облече екипа на Манчестър Сити. Двата тима вече са постигнали договорка за сделката. 

Гуардиола убеди Данило да избере Ман Сити

Трансферната сума е договорена и тя ще бъде точно 30 млн. евро. Мадридчани платиха 35 млн. евро на Порто преди две години, за да го имат в състава си, но той не попада в плановете на наставника Зинедин Зидан и затова сделката за подписа му е с негово одобрение. 

Реал очаква 100 милиона за два трансфера

Когато бразилецът мине медицинските прегледи, веднага ще бъде пратен с частен самолет в САЩ, за да се присъедини към новите си съотборници. С него в състава, "гражданите" ще имат вече двама нови десни бекове, другият е Кайл Уокър. 

Сити иска подсилване и на левия фланг на отбраната, като там интересът е към Бенжамен Менди от Монако. Конкуренцията за подписа му ще е с Челси, който също опипва почвата около него.