Червеният картон на футболиста на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, получен в двубой срещу Валенсия, в който бразилецът бе и обиждан на расистка основна, бе отменен, съобщиха от испанската футболна централа.

Винисиус бе изгонен в добавеното време от рефера Рикардо де Бургос Бенгоечеа за удар срещу съперник след спречкване с футболисти на Валенсия, при което изглежда той бе сграбчен за врата.

По-рано Винисиус Жуниор стана обект на расистки обиди от страна на запалянковци на стадион „Местая“, което доведе до прекъсването на мача за десетина минути, тъй като футболистът сочеше хората, които са го обиждали от трибуните.

„Състезателната комисия на федерацията смята, че оценката на съдията е повлияна от пропускането на общата картина на събитията“, обясниха от централата.

„Фактът, че той бе лишен от решителна част от фактите, доведе до взетото решения. Реферът не е имал възможност за правилна преценка на случилото се“, се казва още в становището на испанската футболна централа.

Южната трибуна на стадиона на Валенсия ще бъде частично затворена за пет мача, а клубът бе глобен с 45 хиляди евро след расисткия скандал, съобщиха още от федерацията.

По-рано през деня седем човека бяха задържани от испанската полиция във вторник. Те са обвинени в различни престъпления от омраза срещу бразилеца от Реал Мадрид Винисиус Жуниор, включително расистки обиди./БТА