Темата с раздялата между Реал Мадрид и Кристиано Роналдо бе коментирана за сетен път от боса на Кралския клуб Флорентино Перес. Той обясни, че самият португалец е изявил желание да напусне „белия балет“, като допълни, че на „Бербанеу“ са взели максимума от него.

„Освобождаващите клауза не съществуват, за да бъдат плащани в точен размер винаги. Когато става дума за продажба, има преговори. Ние не искахме да се разделяме с Роналдо, но той имаше желание да напусне по лични причини. Разбрахме доводите му, затова не сме му създавали спънки. Ние взехме максимума от Роналдо“, обясни Перес.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images

Припомняме, че Роналдо напусна испанския гранд през юли 2018 година. Петкратният носител на „Златната топка“ пое към Ювентус срещу 117 милиона евро.

В Реал Мадрид обаче португалецът остави незаличима диря. След като се присъедини към клуба през 2009 година от Манчестър Юнайтед, Роналдо спечели по два пъти Примера дивисион, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. Завоюва внушителните 4 трофея в Шампионската лига с „белия“ екип, а по три пъти празнува отличията за Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Роналдо е и най-резултатният голмайстор в историята на Реал Мадрид с 451 попадения на сметката си.  

Роналдо убеден, че Перес е дирижирал наградите на УЕФА

Фърдинанд: Роналдо плака, защото искаше да играе на "Олд Трафорд"