Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес поздрави играчите с за спечелената Суперкупа на Испания. Тя дойде след успех с 2:0 над Атлетик Билбао във финала в Саудитска Арабия.

“Този трофей означава много. Променихме някои неща в клуба и сега сме щастливи. Намерихме новия си път на развитие. Винаги искаме да печелим всичко. На това хората биват учени в Реал още от малки. Аз просто следвам завета на Сантиаго Бернабеу. Видяхме много наши фенове на стадиона. По целия свят е пълно с наши привърженици. Без съмнение Реал е с най-много запалянковци в света. Всички сме щастливи, че продължаваме да ги радваме”, заяви босът на Реал.

Големите герои за тима в неделната вечер бяха 36-годишният Лука Модрич, който заби първия гол и вратарят Тибо Куртоа, който спаси дузпа в края.

“Модрич изобщо вече не ме изненадва. Той е тук, за да спечели нова Златна топка. Двамата с Куртоа са най-добрите в света на своите постове”, заяви доволно Перес.

Той похвали и Марсело, който почти сигурно кара последните си месеци в клуба. С този трофей бразилецът вече има 23 купи като играч на Реал, което е изравнен клубен рекорд заедно с този на Пако Дженто. Серхио Рамос е зад тях с 22.

“Радвам се, че феновете станаха на крака при влизането на Марсело. Щастлив съм за него, той е легенда на Реал”, добави Перес.