Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес приветства новия-стар треньор Зинедин Зидан. Босът заяви, че в Кралския клуб се завръща най-добрият треньор в света. Перес напомни, че докато Зизу бе наставник на „лос бланкос“ в периода от януари 2016-а до май 2018 година, отборът е спечелил 9 трофея.

Официално: Зизу се завърна в Реал Мадрид

Зидан заменя на поста Сантиаго Солари. Договорът на французина е до юни 2022 година. Специалистът ще направи повторния си дебют като старши треньор на „лос меренгес“ в домакинството на Селта Виго в неделя (16 март).

Зидан бе представен на специална пресконференция малко, след като назначението бе официално обявено.

„Мадридистите сме изживели заедно едни от най-бляскавите етапи в нашата 117-годишна история. Днес повече от 1000 дни сме шампиони на Европа, като също така сме на върха и в баскетбола. Това не се е случвало в историята на спорта. Преминаваме през труден период. Знаем каква болка изпитват феновете ни. Тези футболисти постигнаха незабравими успехи. Четири Шампионски лиги за пет години, това е почти невъзможно за повтаряне. За мен е чест. Тези играчи са част от легендите на Реал Мадрид. Ще имат нашата признателност завинаги“, започна Перес.

„Искам да благодаря и да изкажа своята признателност за работата на Солари. Той демонстрира своя професионализъм и любов към клуба от началото до края. Опита всичко. Неговата отдаденост не бива да се подлага на дискусия. Днес искам да покажа нашата признателност към Солари и да му пожелая да остане обвързан с клуба ни и в бъдеще, ако разбира се, има желание“.

Перес приветства Зинедин Зидан, като отчете, че французинът поема отговорността да тренира Реал Мадрид в много труден момент.  

„Обичаш тази емблема и затова си тук“, обърна се Перес към Зидан по време на официалния брифинг и продължи: „Когато преди пет дни ти предложих да се завърнеш в Мадрид, ти показа своята лоялност. Твоята отдаденост на Реал развълнува всички мадридисти. Под твое ръководство Реал спечели 9 трофея и наложи хегемонията си в последните години. Като президент не съм забравил как те привлякохме и стана част от историята на Реал Мадрид. За нас в Мадрид се завръща най-добрият треньор в света“, каза още Перес пред събралото се множество журналисти.