Условностите около бъдещето на Зинедин Зидан начело на Реал Мадрид продължават да бъдат много, като испанското издание Marca изкара пет основни причини защо позицията на французина в Реал да е под сериозен въпрос.

Отвъд слабата форма на клуба, базираната в Мадрид медия изважда пет други точки, в които лишава кредита за Зизу да остане начело на „лос меренгес”.

27 снимки

1.  Невъзможността на Зидан да избере точният правилен състав. Според медията това е основната грижа пред Зизу, който с много си ротации не може да спечели нужния респект от играчите поради причината, че няма ясни футболисти в невралгични зони.

2.  Вярата в Марсело. Доверието му към бразилеца е явно през този сезон, макар че бразилецът започна като титуляр във всички 10 загуби в Ла Лига при втория престой на Зидан, докато в останалите 30 мача, когато левият бек не е играл, то Реал няма поражение.

23 снимки

3.  Трансферите. Исканията на Зизу предизвикаха значителни неразбирателства в борда на клуба, особено за полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба. Сънародникът на Зидан не пристигна в Реал, а вместо това бяха взети Лука Йович и Еден Азар.

4.  Грехотата към младите. Отчита се факта, че Зидан отказа да се опита да наложи трайно в състава си младите Маркос Йоренте, Серхио Регилон и Ашраф Хакими, които бяха махнати от „Бернабеу” по различен начин.

Getty Images/ Gulliver
29 снимки

5.  Тактиката. Все повече и повече мнения се появяват как Зизу не може да пребори себе си с развиването на своите треньорски методи. Треньорът изпитва трудности да прави сериозни промени в хода на мачовете, а това бе нещо, което го отличаваше от неговите колеги при първото му назначение – преди пет години.