Футболистът на Реал Мадрид Дани Себайос все повече се насочва към изхода на „Сантиаго Бернабеу“, твърди Marca. 27-годишният полузащитник е твърда резерва и почти не играе. Себайос бе преследван от контузии през сезона, които му попречиха да се пребори с конкуранцията на Едуардо Камавинга, Орелиан Чуамени и Федерико Валверде, както и с ветераните Лука Модрич и Тони Кроос.

Договорът на футболиста с Реал е до 2027-а година, но той вече преосмисля бъдещето си и сериозно възнамерява да напусне. Себайос удължи контракта си миналата година, като очакваше на него да се разчита, но поне на този етап това не се получава.

През този сезон Дани Себайос има едва 503 минути за Реал Мадрид, като се е отчел само с гол и асистенция. Цифрите говорят, че той е започнал само един мач в Ла Лига (срещу Лас Палмас), два в Шампионската лига и още един за Купата.

Липсата на игрови минути логично водят и до оставане извън националния отбор на Испания, където Себайос за последно игра преди година при загубата от Шотландия с 0:2.