Тибо Куртоа все още продължава да минава през своя адаптационен период в Реал Мадрид. След трансфера си от Челси през лятото, Куртоа имаше сериозни трудности да намери вярната формула, с която да спечели титулярно място и да започне да се представя постоянно на вратата на "белите".

След паузата за международните мачове той се връща в Мадрид с идеята да започне на чисто своя престой на "Бернабеу". Едва ли настроението му е добре, след краха на Белгия срещу Швейцария (2:5) и некласирането на тима за финалната четворка в Лигата на нациите. 

Безспорно обаче стражът има поводи за усмивки в състава на Реал. И това най-вече заради уволнението на Жулен Лопетеги и назначаването на Сантиаго Солари начело на състава.

В четирите мача на аржентинеца до момента Куртоа е бил титуляр в три от тях, като единствено в двубоя за Купата - срещу Мелия (4:0) под рамката бе Кейлор Навас. В тези три срещи - Валядолид (2:0), Виктория Пилзен (5:0) и Селта (4:2), Куртоа допусна само две попадения, а на два пъти запази мрежата си "суха". Въпреки че допусна два гола на "Балаидос" във Виго белгиецът направи страхотен мач, за който все още се говори в испанските медии. 

След като отиде в Мадрид, той трябваше да се бори за титулярно място с костариканеца Навас, който се бе бетонирал в последните години като първи избор за вратар на "белите". Също така изглеждаше, че наставникът Лопетеги не бе много съгласен с трансфера на стража, който сякаш бе повече фикс идея на президента Флорентино Перес. 

Върху плещите на Куртоа се стовари голямо напрежение най-вече поради сумата, която плати Реал за него - 65 млн. евро. Очакванията безспорно бяха огромни. И не само. Неговото идване съвпадна с най-тежката криза за клуба през новия век и изобщо една от най-мрачните през цялата 116-годишна история на "белите".

Топлата му връзка със Солари обаче сякаш заличи тези негативни емоции. В момента Куртоа е много по-спокоен, рестартирайки представянето си в Реал.

Може да се каже, че белгиецът започна от нулата при идването на Солари. Един нов етап, който изглежда поема по правилната посока.