Бившият играч на Реал Мадрид Стив Макманаман коментира слабите игри на отбора от началото на сезона. Според него в основата е високата средна възраст на тима на Зинедин Зидан. 
 
"Реал Мадрид страда много от началото на сезона. Отборът изпитва трудности и в Шампионската лига, и в Ла Лига. Играта срещу Шахтьор беше ужасна. Както и срещу Алавес у дома. Добре, че феновете не бяха на стадиона, защото съм сигурен, че нямаше да спестят обидите към играчите.
 
Лука Модрич е на 35, Серхио Рамос е на 34. Бензема скоро ще навърши 33, Тони Кроос също е прехвърлил 30. Това са невероятни футболисти, които са влезли в историята на Реал Мадрид, но на тази възраст едва ли могат да изведат отбора до нови върхове. Ако клубът иска да се върне на предишните си позиции, трябва да привлече нови играчи", аргументира се Макманаман.
 
Бившият английски национал призна, че не би заложил на победа на Реал Мадрид в Шампионската лига.
 
"Пандемията ги засегна силно, както и всички испански отбори. Освен това Еден Азар не може да влезе във форма, а когато го направи, получава травми.
Определено не бих заложил на победа за Реал в Шампионската лига, най-вече заради играта. Всичко може да се случи през януари, но отборът е далеч от нивото на английските отбори и Байерн Мюнхен. Ако искат да са конкурентни, в Мадрид трябва да са активни на трансферния пазар", смята Макманаман.