Реал Мадрид е променил плановете си за лятна селекция, информира Relevo. Първоначалните идеи на ръководството на клуба бяха да се привлече офанзивен футболист и ляв бек. Сега обаче в клуба са променили решението си и вместо футболист отляво на обраната, основна цел е привличането на централен защитник. 

Въпрос на време е "белите" да обявят привличането на Килиан Мбапе, след което ще се насочат към уреждането на нов футболист в центъра на отбраната. Причините клубът да предприеме тази промяна са няколко. На първо място е напускането на Начо. Шефовете на Реал вече са уведомени за решението на дългогодишния футболист на тима. Освен това Дейвид Алаба е с травма. Представянето на Ферлан Менди в последните седмици отляво в защита вдъхва все повече доверие в треньорското ръководство. 

Сега интересът на испанския гранд към Алфонсо Дейвис от Байерн е охладнял. На "Бернабеу" продължават да смятат, че канадецът е един от най-добрите в света на поста си. До неговото привличане обаче ще се стигне само при продажба на Ферлан Менди. 

В същото време Реал напредна в преговорите с Лил за централния защитник Лени Йоро. Клубът има няколко опции за подсилване на сърцето на отбраната, но най-високо в списъка е младият французин.