Няма как да бъдете безразлични към Серхио Рамос. Човек с характер, човек, който е покорил всичко възможно във футболната игра, дългогодишен капитан на един от най-великите клубове в историята. Но не само.

32-годишният Рамос прибира заплата от по 11,7 млн. евро на година в Реал Мадрид, има две деца от телевизионната водеща Пилар Рубио и като цяло може да се похвали, че е постигнал хармония в личния си и професионален живот.

Преди няколко седмици пък от "Амазон" обявиха, че ще направят 8-сериен документален филм за андалусиеца, който трябва да се излъчи тази година.

Извън футбола Рамос не обича да си губи времето. От 2004 г. насам той управлява фирма, занимаваща се с недвижими имоти ("Sermos 32"). Смята се, че дружеството към момента има активи на стойност 19 млн. евро, като е движено най-вече от бащата на играча.

Един от най-амбициозните проекти, в който бранителят на Реал участва, е направата на десетки жилища в южна зона на Мадрид. За момента обаче обектите са спрени, тъй като управата на столицата и строителните фирми не успяват да изчистят административни неточности помежду си.

Рамос също така се занимава и с животновъдство. Той има активи от 10 млн. евро в компания, занимаващата се със селско и горско стопанство в Севиля. Той също така участва активно и в развъждането на чистокръвни английски коне в своята ферма в Булолос де ла Митасион в Андалусия. Там се отглеждат цели 70 коня, които често участват и в състезания.

Рамос има афинитет и към изкуството, като неведнъж е споделял, че "най-добрата форма на инвестиция, е инвестицията в изкуството и културата". Той обича да купува картини и скулптури, с които да украсява къщите и фермите си.

Ходи често на културни фестивали и събития, на които се представят картини или различни произведения на изкуството.

Индустрия, коне и изкуство. Футбол, също, разбира се. Многоцветната личност на Серхио Рамос не може да се обхване в няколко съчинени реда.