Реал Мадрид се бори да намери своя ритъм след подновяването на клубния футбол след паузата на Световното първенство. Хората на Карло Анчелоти бяха неубедителни при поражението си с 1:3 в Ел Класико от Барселона във финала за Суперкупата на Испания и претърпяха загуба с 0:1 от Майорка в Ла Лига през уикенда, което ги остави осем точки зад каталунците в първенството.

Реал Мадрид пътува до Мароко, за да участва в Световното клубно първенство тази седмица, тъй като спечели Шампионската лига през 2021-22 г., и неуспехът да вдигне трофея може да накара Капло Анчелоти да напусне "Сантяго Бернабеу", според испанското издание Relevo.

Анчелоти е наясно, че постиженията му от предишния сезон, спечелването на Ла Лига и Шампионската лига, няма да му дадат възможност да промени нещата до края на настоящата кампания. Мадрид изглеждаше необичайно в повечето мачове и разчиташе на обрати и индивидуална класа, за да спечели критичните мачове срещу Атлетико Мадрид в Купата на Краля и Виляреал в лигата.

Контузиите на няколко ключови играчи като Карим Бензема, Давид Алаба, Ферланд Менди и Дани Карвахал обаче принудиха треньора да работи с импровизирани опции. При отсъствието на титулярните си крайни защитници, Анчелоти използва Едуардо Камавинга като ляв бек и Начо като десен бек.