Различията между Реал Мадрид и капитана на тима Сердхио Рамос изглежда, че вече се разсейват все повече по отношение на новия договор на испанеца.

Пробивът между двете страни е дошъл след неформален и личен разговор между Рамос и президента на клуба Флорентино Перес, пише испанския вестник „ABC“.

Съобщава се, че през последните дни Рамос и Перес са си разменили обаждания, за да се поинтересуват взаимно за здравето си. Президентът на Реал даде положителен тест за COVID-19 на 2 февруари. От своя страна, Перес също се е обадил на защитника, за да види как се чувства след операцията в коляното, която претърпя Рамос миналата събота.

Според „ABC“, президентът е оценил усилието на Рамос да играе в полуфинала на Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао, въпреки факта, че отдавна страда от проблем в менискуса.

Желанието на Рамос е да продължи да играе за Реал Мадрид. Досега обаче 34-годишният защитник не е склонен да приеме предложението на клуба, което ще доведе до намаляване на заплатата му с 10% в замяна на нов двугодишен договор.

Тъй като и двете страни стояха твърдо на позиции, преговорите изглеждаха в задънена улица. Но разговорите по оста Рамос-Перес тази седмица изглежда са предизвикали желание в двамата да постигнат взаимно съгласие преди текущият контракт на играча да изтече в края на месец юни.