Предишният петък от Amazon Prime пуснаха документарен филм „Легендата Серхио Рамос, който изобразява живота и кариерата на капитана на испанския национален отбор. Централният бранител, който е с изтичащ контракт с отбора на Реал Мадрид, коментира в лентата своя полемичен трансфер от Севиля към „Сантиаго Бернабеу” през лятото на 2005-а година, напускайки андалусийците.

Рамос призна, че сделката не се е отразила особено добре на семейството му, което е било афектирано от нея.

„За най-големите грешки не се дават обяснения. Оставил съм другите да разказват историята. Трансферът ми в Реал бе договорен от двата клуба и имаше съгласие. Никакви клаузи не бяха плащани в този момент. Това направи така, че феновете вече не ме третираха със същата страст, както беше преди и което съм получава. Със сигурност беше тежко за севилците”, каза Рамос, който е родом от Камас, провинция в Севиля и акостира в Реал срещу 27 млн. евро.

„Никога няма да забравя болката, през която преминаха моите баби и дядовци, както и родителите ми. Те все още не могат да отидат на мач на Севиля, когато тимът е домакин. Това е причината аз да реагирам агресивно, когато им вкарам гол. За всичко, което съм преживял”, коментира бранителят.