Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е имал разговор с клубния президент Флорентино Перес преди официалното назначение на Жулен Лопетеги за наставник,като е заявил, че не иска Антонио Конте да бъде новия наставник на „белия балет”.

Информацията е на „Ел Паис”, като изданието твърди, че ветото на Рамос действително е било взето под внимание.

Зинедин Зидан напусна Реал след три поредни отличия от Шампионската лига и след седмици на спекулации „кралския клуб” назначи Жулен Лопетеги. Това предизвика звучен скандал, тъй като селекционерът на Испания в началото на годината бе подписал нов договор. Очевидно преговорите между Реал и Лопетеги са се случили без знанието на футболната федерация в страната, която взе решение да уволни специалиста дни преди първия мач на Испания от Мондиал 2018 – 3:3 срещу Португалия.

Реал имаше няколко варианта, измежду които да избира, в това число Масимилиано Алегри от Ювентус и Маурисио Почетино от Тотнъм. Конте също набра особена популярност сред медиите, ала „Ел Паис” твърди, че италианецът реално никога не е имал шанс. Причината се крие в огромното влияние на някои от футболистите в съблекалнята на „лос меренгес”.

Рамос е провел разговори с със съотборници от испанския национален отбор, които вече са работили с Конте. След като научил, каквото му било нужно, той се погрижил да убеди Перес да изключи подобен вариант.

Още по темата:

Експерт за назначението на Лопетеги: Реал нямаше много опции

Пике разтървал шефа на федерацията и Рамос

Рамос: Лопетеги ще бъде част от това, което ще се случи на Мондиал 2018