Откакто се завърна в Реал Мадрид, всяка крачка на Зинедин Зидан е следена под лупа от испанските медии, които жадно поглъщат всяко негово действие. Репортери под прикритие присъстваха на първото му занимание с отбора вчера и разкриха как французинът е мотивирал играчите си. 

Той е държал кратка реч пред целия състав, преди да седне да поговори с всекиго по отделно. И от вестник "Ас" веднага са разчели по устните му какво е казал, за да надъха иначе окапалите психически след поредицата провали в рамките само на една седмица играчи на "белите". 

"Забравете миналото! Започваме от нулата. Тръгваме начисто с всеки, независимо какво се е случило преди. Никой не е получил титулярно място с идването ми, никой не го е загубил. Сега ни предстоят много важни месеци, които ще ни послужат за добра основа занапред", заявил Зидан. 

Испанските вестници веднага отбелязват, че със завръщането на Зизу се е повдигнало и настроението в отбора, играчите вече не били с увесени носове, а усмивките отново се върнали по лицата им. На практика той има 11 мача до края на сезона, в които няма да се бори за нищо, а само ще има време да пресее ненужните в състава и да започне подготовката за новия сезон.