След като изпусна големия си лидер Кристиано Роналдо, Реал Мадрид направи необходимото, за да задържи един от следващите по важност в състава си Лука Модрич. Хърватинът беше пред трансфер в Интер, но изтече информация, че ще остане на "Бернабеу" и ще поднови договора си. 

Вестник "Марка" разкри и параметрите в предложението, което е накарало халфа да продължи престоя си в отбора. Той ще получи увеличение на заплатата, което ще го нареди на втората позиция в клубната йерархия. 

Годишното му възнаграждение ще стане 10 млн. евро, което е изравнено с това на капитана Серхио Рамос. Интересното е, че Интер му предлагаше същата заплата, но Модрич предпочете да взима тези пари в Мадрид, а не в Милано. 

Единственият с по-голяма заплата в състава е Гарет Бейл, който взима почти двойно по-голяма заплата от Рамос и Модрич. За него също имаше информации, че може да напусне, но и той няма да го стори. 

Съвсем скоро Модрич ще навърши 33 години, така че това изглежда ще бъде последният голям договор в кариерата му. Той би трябвало да удължи контракта си до 2022 г., което прибавя две години към сегашния.