Реал Мадрид ще бъде много активен на трансферния пазар това лято. Според "АС" столичани искат да подсилят състава във всички линии и за откриването на новия "Бернарбеу" да имат суперотбор. Следващата седмица предстои среща между Флорентино Перес и Карло Анчелоти, на която ще бъде обсъждана както селекцията, така и подновяването на договорите на някои играчи. 
Реал Мадрид иска да привлече най-малко шестима играчи - опитен вратар, двама крайни бранителни, двама полузащитници и един нападател. На този етап със сигурност в списъка са Джуд Белингам (Борусия Дортмунд), Рийс Джеймс (Челси) и Алфонсо Дейвис (Байерн). 
 
Най-труден се очертава изборът на нов нападател, тъй като набелязаните опции включват играчи с действащи договори - Рандал Коло-Муани (Айнтрахт Франкфурт), Виктор Осимен (Наполи), Душан Влахович (Ювентус) и Хари Кейн (Тотнъм). За първите двама клубовете им ще искат трансферни суми около 100 млн. евро, което е неприемливо за Реал.
 
През лятото на 2024 г., когато изтича договорът на Карим Бензема, бразилецът Андрик ще подсили атаката на тима. На този етап обаче алтернатива на французина остава само младият уругваец Алваро Родригес. На "Бернабеу" не са забравили и за Килиан Мбапе, който от януари ще може да преговаря за трансфер със свободен трансфер от ПСЖ.
 
Вече са договорени нови споразумения с Тони Кроос и Лука Модрич. Предстоят разговори с Начо и Дани Себайос, за които е ясно, че ще останат. Най-проблематичен се очертава новия договор на Марко Асенсио, тъй като от Висшата лига му предлагат заплата, на която Реал Мадрид не е готов да отговори. 
 
Столичани искат да се разделят с Ферлан Менди и затова ще изслушат предложенията за него. В Реал няма да разчитат още на Мариано Диас и Еден Азар, който обаче  няма намерение да напуска.