Жулен Лопетеги официално бе представен за треньор на Реал Мадрид на 14 юни. Радио „Cadena SER“ разкри, че годишното възнаграждение на специалиста на „Сантиаго Бернабеу“ ще възлиза на 6 милиона евро.

Това на практика означава, че Лопетеги ще получава двойно по-голяма заплата от тази, която прибираше като национален селекционер на Испания.

В същото време възнаграждението на Лопетеги е значително по-малко в сравнение с това на неговия предшественик Зинедин Зидан, който получаваше заплата от 10 милиона евро на година.

Годишното възнаграждение на Лопетеги е значително по-малко в сравнение с останалите треньори, които водят топ отборите в Европа. За пример новите наставници на Арсенал и Пари Сен Жермен Унай Емери и Томас Тухел ще получават по 8 милиона евро, колкото взима и Масимилиано Алегри в Ювентус, а също така и новият треньор на Байерн Мюнхен Нико Ковач. Хосеп Гуардиола прибира по 22 милиона евро на година в Манчестър Сити, а Жозе Моуриньо по 18 милиона евро в Манчестър Юнайтед. В Испания също така има двама треньори, които получават повече от Лопетеги – Диего Симеоне взима по 14 милиона евро в Атлетико Мадрид, а Ернесто Валверде по 12 милиона евро в Барселона.