Доста емоционално и чисто човешко послание „долетя“ от Мексико чрез социалните мрежи до голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Това, че португалецът има фенове по целия свят и е вдъхновение за милиони деца по планетата, не е тайна за никого. Едно от тези хлапета, които благоговеят пред образа на носителя на „Златната топка“ обаче, повече никога няма да наслади на изявите му по терена.

ФИФА обяви трима финалисти за наградата "The Best"

Земетресението, което разлюля Мексико на 19 септември отне живота на повече от 100 човека, сред които и на едва шестгодишния Сантиаго. Малчуганът е бил сред най-големите фенове на „седмицата“ на Кралския клуб, а на днешния 24 септември е щял да навърши 7 годинки. И за празника си момченцето е имало едно желание – да се сдобие с фланелката на Роналдо, на която да пише CR7 и топката на испанския гранд.

За историята на хлапето разказва леля му, която използва профила си в една от социалните мрежи. Тя споделя за големите мечти на детето, които за съжаление никога няма да бъдат осъществени, и благодари на Роналдо за това, че е бил вдъхновение за племенника ѝ.

Роналдо сложил диамант на ръката на Джорджина?

„Здравей, Кристиано! Не знам дали ще прочетеш това съобщение, но искам да ти благодаря, защото моят племенник Сантиаго Флорес Мора бе твой фен номер 1. Той за съжаление почина при земетресението. Днес щеше да навърши 7 годинки и искаше като подарък твоята топка в Реал Мадрид и екипа ти, на който пише CR7. Благодаря ти, че беше негово вдъхновение, тъй като той играеше футбол и искаше да стане като теб. Гледаше твоите мачове и празнуваше с теб. Днес Сантиаго е Ангел и от небето ни пази. От сърце, благодаря, че беше негово вдъхновение“, пише в емоционалното послание на лелята на детето.