Реал Мадрид предприе рискован ход в офанзивата си за подписа на Еден Азар. "Белите" решиха да прескочат клуба му Челси и директно да с обърнат към представителите на играча, съобщават белгийските медии. 

Според информациите от там, лично бащата на футболиста е бил поканен в Мадрид за преговори, на които да се обсъди заплатата му. Те трябва да стартират в събота на обед, а родителят на Азар е отишъл в испанската столица с цяла банда адвокати. 

Това обаче може да доведе до тежка санкция от ФИФА, особено ако Челси сезира централата за неправомерни преговори с играча. А при положение, че лондончани нямат намерение да се разделят с Азар, това изглежда доста вероятно. 

"Сините" вече отхвърлиха две оферти за него, последната от които на стойност 130 млн. евро. За да си помислят въобще за разговори, те трябва да получат предложение на стойност минимум 225 млн. евро.

Но Реал предприе по-рискован подход. Очаква се след срещата с бащата на Азар да последва и официална молба от страна на играча да бъде продаден, под давлението на европейския клубен шампион.