Ръководството на Реал Мадрид ще предложи нов 5-годишен договор на нападателя Карим Бензема, пише Mirror. Според британското издание този ход на “белите” е по-скоро предпазна марка, за да го задържат в редиците си, ако трансферът на Килиан Мбапе на “Сантиаго Бернабеу” стане реалност. Настоящият договор на Бензема изтича след 2 години.

The Sun: Реал включва нападател в сделката за Мбапе

Напоследък медиите на Острова разпространиха информация, че Кралския клуб обмисля да използва Бензема като разменна монета за Мбапе.

Основното условие на Мбапе, за да премине в Реал

18-годишната сензация на Монако е една от основните трансферни цели на Реал през лятото. Шампионите на Франция обаче не са склонни да се разделят с перлата в състава си за по-малко от 130 милиона евро. Наскоро пък се появиха информации, че „монегаските“ са увеличили цената и изискват 190 милиона евро.

Наставникът на Реал Зинедин Зидан обаче наскоро заяви, че не желае да се разделя с нито един от нападателите си, в това число и Бензема. Затова "белите" ще направят всичко възможно, за да задържат 29-годишния футболист. Ако Бензема реши да поднови контракта си за нови 5 години, то той почти сигурно ще завърши кариерата си на "Сантиаго Бернабеу". През изминалия сезон той е разписа 19 пъти в общо 48 мача.