Бившият треньор на Интер Антонио Конте е сигурният нов наставник на Реал Мадрид, пишат медиите в Италия. Както е известно, Конте се раздели с „нерадзурите“ във вчерашния ден след неразбирателство относно трансферната политика на клуба. В същото време Зинедин Зидан напусна Реал, след като не успя да спечели нито един трофей с отбора през сезона.

Фаворит на президента на „белите“ Флорентино Перес за треньорския пост бе Масимилиано Алегри, който обаче вече се е разбрал с Ювентус и почти сигурно ще се завръщане в Торино, след като по-рано днес „биаконерите“ освободиха Андреа Пирло.

Конте пък няма право да работи в друг италиански отбор в следващата година, като тази клауза е била включена в споразумението между него и Интер за условията по раздялата между треньора и клуба.

Според „Sportitalia“ по този начин Конте се е превърнал в кандидат №1 за треньорския пост на „Сантиаго Бернабеу“. Информацията гласи, че преговорите между Реал и бившия наставник на Юве и Челси вече са стартирали, като столичани се надяват да стигнат до споразумение съвсем скоро.

Той също е свързван с поста на наставник в Тотнъм и ПСЖ, но се смята, че Реал Мадрид е неговия предпочитан вариант.