Спотно-техническият екип на Реал Мадрид разполага с шест месеца, за да определи бъдещето на осем футболисти.

Много деликатна е ситуацията с двамата вратари Кейлор Навас и Кико Касия, които е много вероятно да не останат на „Сантиаго Бернабеу“. Лийдс проявява много сериозен интерес към Касия е може да го привлече още до края на януарския трансферен прозорец.

Положението с Кейлор Навас е по-деликатно, тъй като костариканският вратар бе твърд титуляр през миналия сезон, но изпадна от плановете на Сантиаго Солари. Навас бе изместен от Тибо Куртоа. Желанието на 32-годишния вратар е да продължи кариерата си в отбор, където ще получава повече игрово време. Той се очаква да напусне „кралете“ през летния трансферен прозорец.

Хесус Вайехо така и не успя да убеди, че заслужава мястото си в Реал Мадрид и се очаква да бъде продаден след края на настоящия сезон.

Бъдещето на Марсело в Реал Мадрид също е поставено на карта, защото бразилецът е силно желан от Ювентус, където играе неговият много добър приятел Кристиано Роналдо.

Лука Модрич бе на път да напусне „кралете“ още през миналото лято, когато получи оферта от Интер, но все пак поднови своя договор с Реал Мадрид и остана верен на „кралския клуб“. През следващото лято ситуацията при хърватина ще бъде сходна и този път се очаква да бъде продаден.

Иско Аларкон явно има открит конфликт със Сантиаго Солари, тъй като не е започвал нито веднъж като титуляр при аржентинския специалист в мачовете от Примера дивисион. Иско може да остане на „Бернабеу“ само при нов треньор, но и това е малко вероятно.

Другите двама играчи, за които шефовете на Реал Мадрид трябва да вземат решение относно тяхното бъдеще са Мариано Диас и Гарет Бейл.