Реал Мадрид вече е стартирало преговорите с Кристиано Роналдо за подновяването на неговия договор, съобщава вестник „AS“.

В продължение на месеци съдбата на Кристиано изглеждаше далече от Реал Мадрид. Ситуацията обаче се е променила значително през тази седмица. Клубът вече обяви намерението си да подобри условия в контракта на португалския футболист и да изпълни обещанието, което президентът Флорентино Перес направи след финала на Шампионска лига в Кардиф.

Генералният директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес вече се е заел със задачата да удовлетвори желанието на Роналдо и да го възнагради с увеличение на заплатата му.

Идеята на двете страни е да приключат подновяването на договора преди начаото на Световното първенство в Русия.

Източници от клуба изчисляват, че заплатата на Роналдо може да надвиши сегашните 21 милиона нето и да стигне до 30 милиона евро, които да бъдат фиксирани. Това би било по-близо до 35-те милиона евро заплата на Неймар, но все още ще бъде далече от 45-те милиона евро възнаграждение, което получава Лионел Меси.

Продължителността на договора няма да бъде променяна и той ще остане валиден до 2021 година.

Кристиано Роналдо иска да получава с едно евро повече от Меси

През декември в Абу Даби, генералният директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес предложи на Роналдо увеличение на заплатата с 9 милиона евро, но португалската суперзвезда отхвърли тази оферта, като се обоснова, че това е демонстрация на липса на уважение към кариерата му в клуба.  

Новите условия, които Реал Мадрид може да му предложи са по-добри, но остават далече от възнагражденията на Неймар и Лионел Меси в Пари Сен Жермен и Барселона.

Реал клекна пред финансовия шантаж на Роналдо

Свършва ли всичко? Роналдо уведомен, че може да си ходи!

Пълен развод между Флорентино Перес и Кристиано Роналдо

Зидан: Не си представям, че Роналдо ще играе другаде

Роналдо започна да изнудва Реал, иска заплатата на Меси или си тръгва

Реал ще прави невъзможното, за да подмени BBC с NHL

Реал разрешил на Жорже Мендеш да търси нов отбор на Кристиано

Реал не се отказва от CR7, но има разминаване на мненията

Cadena Ser: Реал готов да размени най-голямата си звезда за Неймар

AS: Роналдо се чувства предаден, Моуриньо ще се облажи