Реал Мадрид официално обяви напускането на капитана на отбора Начо Фернандес. Очаква се скоро той да бъде обявен като ново попълнения на саудитския Ал Кадисия. Начо е един от петимата играчи, спечелили шест пъти Шампионската лига.
 
„Реал Мадрид обявява, че нашият капитан Начо е решил да прекрати кариерата си като играч на Реал Мадрид. Реал Мадрид иска да изрази своята благодарност и обич към Начо, една от големите легенди на нашия клуб. Реал Мадрид пожелава на него и цялото му семейство късмет в този нов етап от живота му“, написаха от „лос бланкос“ в официалния си сайт.

„Откакто пристигна в нашата младежка академия като дете, Начо винаги е бил пример за подобрение за всички и е получил любовта, признанието и възхищението на всички фенове на Реал Мадрид. Реал Мадрид е и винаги ще бъде негов дом”, заяви президентът на клуба Флорентино Перес.

Начо пристигна в Реал Мадрид през 2001 г., когато беше само на 10 години, и игра във всички гарнитури на клуба, докато не стана играч на първия отбор през 2012 година. Оттогава той защитава фланелката на „Кралския клуб“ в продължение на 12 сезона. През цялото това време той е изиграл 364 мача и е спечелил 26 трофея: 6 от Шампионска лига, 5 Световни клубни първенства, 4 Суперкупи на Европа, 4 пъти титлата в Ла Лига, 2 Купи на Краля и 5 Суперкупи на Испания.