Реал Мадрид и Бетис завършиха наравно 0:0 в мач от последния кръг на Ла Лига. Двубоят беше без значение, след като домакините вече бяха шампиони, а севилци си осигуриха седмото място и участие в Лигата на конференциите. "Белите" завършиха кампанията с 95 точки, докато "зелено-белите" с 57. 

Двубоят беше последен на "Сантиаго Бернабеу" за Тони Кроос. Легендарният халф реши да се откаже от футбола и след тази вечер с екипа на Реал ще му остане само финалът в Шампионската лига след седмица на “Уембли”. Очаквано германецът е титуляр и преди началото беше посрещнат с шпалир.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

"Белите" заиграха по-добре и в началото на мача с пропуск се отличи Даниел Карвахал. Малко след това Винисиус изведе Родриго сам срещу вратаря, но бразилецът не успя да вкара. 

В 15-ата минута Винисиус също се озова сам срещу противниковия страж, но топката му избяга. Кълбото се озова във Ферлан Менди, чийто удар беше избит от голлинията от Сократис. В 35-ата минута вратарят спаси атрактивен удар на Винисиус. 

Чак в 37-ата гостите напомниха за себе си. Тогава Белерин се оказа непокрит в наказателното поле, но той не успя да насочи кълбото в мрежата с глава.

Две минути по-късно тимът на Бетис успя да вкара топката в мрежата. Това стори Джони след избиване от страна на Куртоа право в него. Последва обаче намеса на ВАР, откъдето изчислиха, че Марк Рока с малко е бил в засада при центрирането от фала при атаката. Точно халфът посегна да засече с глава, което автоматично означава, че той влияеше на играта. По тази причина попадението не беше зачетено.

Гостите продължиха да са по-активни и в 51-ата минута Куртоа избие удар на Айосе Перес. Последва силен удар от средна дистанция на Белингам, но Вайентис се справи. 

Малко след изтичане на час игра Вилиан Жозе прати топката във вратата, но голът беше отменен заради засада. 

В 85-ата минута Кроос можеше да ознаменува последния си мач на "Бернабеу" с гол, но Вайетес спаси изпълнения пряк свободен удар от германеца.