Реал Мадрид записа първа победа от  начало на новия сезон в Ла Лига, след като спечели с 3:0 срещу Валядолид на стадион „Сантиаго Бернабеу“. 

Първото полувреме завърши без голове, но след подновяването на играта, Реал Мадрид създаде повече положения и показа качествата си.

Федерико Валверде откри резултата в 50-ата минута с блестящ удар от свободен удар. Аржентинецът демонстрира уменията си от дистанция, като топката попадна в долния десен ъгъл на вратата, преодолявайки вратаря Карл Хайн. Това беше резултат от отличната работа на нападателите на Реал, които накараха защитата на Валядолид да се затрудни.

Само няколко минути по-късно, Браим Диас удвои преднината на домакините в 88-ата минута. След отлично подаване от Едер Милитао, Диас изпълни прехвърлящ удар, който остави Хайн без възможност за реакция за 2:0. А крайното 3:0 оформи Ендрик с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле. 

Въпреки усилията на Валядолид, които имаха няколко опасни моменти, като този на Виктор Андрес Месегер Кавас, чийто удар бе отразен великолепно от Тибо Куртоа, те не успяха да пробият защитата на Реал.

Карло Анчелоти направи няколко смени в хода на мача, внасяйки свежест в състава. Килиан Мбапе и Арда Гюлер също допринесоха със своето присъствие на терена, но не успяха да добавят нови голове.