Ръководството на Реал Мадрид е отказало две оферти за полузащитника Марко Асенсио, съобщи неговият агент Орасио Гаджоли.

22-годишният Асенсио има над 50 мача за Реал през този сезон и 11 гола в тях и е много вероятно да бъде сред титулярите във финала на Шампионската лига в събота срещу Ливърпул.

"Реал Мадрид получи две оферти за Марко Асенсио, които бяха по 150 милиона евро общо, но клубът отхвърли и двете оферти. Може да предположите, че и двете бяха от Англия, защото само там могат да си позволят да дават такива пари без проблем. Но Реал ще иска повече, защото Марко е играч с изключително бъдеще", каза Гаджоли в интервю за радио „Cadena SER“.

Според медиите в Англия едната оферта за Асенсио със сигурност е била от Манчестър Юнайтед.

„Асенсио има страхотно бъдеще пред себе си. Всички са сигурни в това“, добави агентът на футболиста.

Освобождаващата клауза, която е записана в договора на Асенсио с Реал Мадрид възлиза на 700 милиона евро.

„В Реал Мадрид си дават сметка, че не могат да загубят такъв футболист. Той може да играе на пет позиции. В Барселона разполагат с Иниеста и Меси, но нямат такъв играч като Асенсио. В света няма друг като него. Той има страхотна визия за играта. Треньорът единствено трябва да го остави да играе по начина, по който може“, продължи той.

„В Реал Мадрид разбират, че Асенсио е потенциален победител за „Златната топка“.

„Бартомеу знае за грешката, която Барселона допусна с Асенсио. Флорентино Перес действа по-бързо и успя да го отмъкне от Барселона. От Барселона искаха да се поправят, но действаха твърде късно. Нещата се случиха по такъв начин за Барселона. Отборът бе застигнат от проблеми, които търсеха своите решения. Когато Барселона реагира, бе твърде късно за Асенсио и не можеха да направят нищо повече, беше невъзможно“, каза още Гаджоли.