Реал Мадрид ще увеличи размера на финансовата сделка с "JP Morgan" и "Bank of America" с 225 милиона евро (255 милиона долара), за да завърши ремонта на своя емблематичен стадион "Сантяго Бернабеу", съобщиха за агенция "Ройтерс" източници, запознати с преговорите.

Първоначалната сделка, договорена през 2019 година, беше на стойност 575 милиона евро и позволи на клуба да започне да трансформира стадиона от чисто футболно място в модерен център за различни развлекателни събития.

По-късно клубът реши да разшири обновяването, добавяйки най-съвременен прибиращ се хибриден терен, така че централното място да може да се използва за повече неща, генерирайки допълнителни приходи.
Очаква се проектът да увеличи приходите на клуба само от операцията на Бернабеу до 400 милиона евро годишно от 150 милиона евро в момента, според източник от Реал.

На среща с група членове в сряда президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес каза, че лихвата за новия заем може да бъде под 2 процента, което е доста по-ниско от първоначалната сделка.

Реал Мадрид увеличи приходите си седем пъти през последното десетилетие, които бяха близо 800 милиона евро през 2019 година. Клубът приключи 2020-а с печалба, въпреки пандемията от КОВИД-19.

Общото събрание на испанския гранд трябва да гласува новата сделка в събота, каза един от източниците. Втори разкри, че Реал Мадрид, който е създал изцяло лично дъщерно дружество, което да управлява реновирания обект по "професионален" начин, ще обяви сделката в неделя.

"JP Morgan" и "Bank of America" отказаха коментар. От Реал също не пожелаха да коментират новината.