Отборите на Реал Мадрид и Жирона си разделиха по една точка след 1:1 в двубой от 12-ия кръг на Ла Лига. Винисиус Жуниор даде преднина на домакините в 70-ата минута. Кристиан Стуани върна равенството от дузпа в 79-ата минута.

БГНЕС
20 снимки


Още във втората минута Дани Карвахал проби отляво и намери Лука Модрич, който стреля, но покрай вратата. В 4-ата минута пък Камавинга опита късмета си от далеч, но отново кълбото мина встрани от вратата. Реал Мадрид продължи да атакува, а в 9-ата минута Родриго опита изстрел от границата на наказателното поле, но отново неточно.

Още от началото на двубоя Реал Мадрид установи контрола над топката и темпото. Първата по-добра възможност за гостите дойде в 19-ата минута, когато след добро центиране Валери Фернандес стреля с глава. в 22-ата минута Камавинга опита за втори път през мача да стреля от далечна дистанция. Изстрелът му бе добър, но отново не затрудни стража на гостите. 

Феде Валверде намери Родриго в 23-ата минута. Нападателят стреля по земя между няколко футболиста на гостите. Топката срещна гредата, нулевото равенство остана. Федерико Валверде също пробва изстрел, но топката попадна в ръцете на Газанига.

В 34-ата минута Жирона опита нещо по-интересно с центриране, но там Рюдигер изчисти топката. Последва корнер, който бе изпълнен от Гарсия. Карвахал обаче бе на точното място и изчисти топката. Реал Мадрид опита контраатака, но без успех.

Валери Фернандес надигра Каравахал по фланга в 38-ата минута и намери Ерера на границата на наказателното. Той стреля от движение, много мощен удар, който обаче разтресе вратата, след като срещна напречната греда.

Жирона отново погледна към вратата пазена от Тибо Куртоя, в 44-ата минута след страхотна комбинация и пас с пета Гарсия опита изстрел, но топката прелетя над вратата.

Второто полувреме започна силно за "лос бланкос", Винисиус Жуниор проби в наказателното поле на Жирона през 51-ата минута, но трябваше да стреля от малък ъгъл и топката бе изчистена в корнер. Последва момент на напрежение, когато футболиста на домакините опита да си вземе топката, а Давид Лопес провокира Винисиус. 

В 60-ата минута Жирона за пръв път застраши вратата на Реал Мадрид през втората част. Кастеянос получи пространство и свобода, опита удар от далечна дистанция, който попадна в средата на вратата и не затрудни Куртоа.

Валери Фернандес бе изведен сам срещу Куртоа в 66-ата минута. Той стреля, но стража на "краския клуб" излезе и скъси дистанция между двамата, което направи задачата на Фернандес трудна. Ударът му попадна в тялото на стража, а след това бе вдигната и засада.

Страхотна атака на Реал Мадрид в 70-ата минута, Федерико Валверде бе с гръб към вратата, но се завъртя и се освободи от защитник на Жирона. След това той прати остър пас около бялата точка за изпълнение на дузпи, а кълбото стигна до Винисиус Жуниор, който запази хладнокръвие и прати кълбото в опразнената врата. 

Само минута по-късно Асенсио имаше страхотен шанс да вкара, той стреля, но фантастичната намеса на Газанига разочарова футболиста на "белите".

В 77-ата минута футболистите от Жирона имаха сериозни претенции за дузпа, след центриране. Такава нямаше, а Винисуис подхвана контраатака за домакините. Той намери Асенсио, който обаче не си пое тпоката по най-добрия начин и бе затворен. Топката бе отнета. Почти две минути след ситуацяита в наказателното поле на Реал Мадрид и претенциите за игра с ръка, ВАР прегледа ситуацията и даде много спорна дузпа за Жирона.

Кристиан Стуани се нагърби с отговорността да изпълни дузпата, минути след като се появи в игра. Нападателят обаче бе безгрешен от бялата точка и върна равенството на "Сантиаго Бернабеу". В 82-ата минута Валверде изведе Карвахал, който се включи страхотно. Той пък потърси Винисиус Жуниор в наказателното поле, но нападателят на мадричани не стигна до топката, иначе щеше да я прати в празната врата, по подобие на първия му гол.

В 89-ата минута Реал Мадрид сътвори магическа атака, Модрич намери с дълго подаване Мариано, който влезе от пейката. Той намери Родриго в наказателното поле, който стреля веднъж, а стража на гостите уж хвана топката, но нападателят на "белите" я изби от ръцете му и я вкара. Разбира се, беше отсъдено нарушение, а голът отменен. Лошите новини за "лос бланкос" не спряха до там. В 91-ата минута Тони Кроос си изкара втори жълт и червен картон след поредно нарушение. Реал Мадрид ще доиграе двубоя с 10 човека.

FT / Реал Мадрид - Жирона 1:1

1:0 Винисуис Жуниор 70'

1:1 Кристиан Стуани 79' (дуз.)

Реал Мадрид Жирона

източник: SofaScore

Съставите на давата отбора:

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Менди, Кроос, Модрич, Камавинга, Валверде, Винисиус, Родриго 

Наставник: Карло Анчелоти

Жирона: Газанига, Коуто, Буено, Мартинес, Лопес, Гутиерес, Ерера, Ромеу, Гарсия, Фернандес, Кастеянос

Наставник: Микел