Жулен Лопетеги е новият старши треньор. Вестник „AS“ припомня, че Реал Мадрид го следи още от 2015 година.

Лопетеги попада в полезрението на генералния директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес още в периода, докато е треньор на Порто.

Успехът на португалския гранд в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен през сезон 2014/15 предизвиква интереса на Реал Мадрид към Лопетеги. На реванша баварците помитат своя съперник с 6:1 и продължават напред.

51-годишният специалист е един от вариантите за заместник на Карло Анчелоти, но шефовете на Реал Мадрид тогава предпочитат да се спрат на Рафаел Бенитес.

Лопетеги се отличава, като млад треньор, гладен винаги за успехи, с ясна прогресия, със смел и колоритен стил.

През сезон 2008/09 той води втория отбор на Реал Мадрид. След това продължава своето развитие като треньор на Испания до 19 години, с който става шампион, а след това води тимът на страната до 21 години. Следващата крачка в неговото развитие е Порто, а през 2016 година застава начело на националния отбор на Испания.

Основният аргумент, който е в полза на Жулен Лопетеги е неговата способност да извлече най-доброто от по-младите играчи.

Работата му през последните години, неговата проекция и начина му на водене на отборите бяха неговият голям трамплин, за да стане треньор на Реал Мадрид.