Ръководството на Реал Мадрид е крайно недоволно от работата на съдиите в мачовете на отбора от испанското футболно първенство, като от управата на шампионите предполагат, че има заговор срещу клуба от страна на висшето ръководство на местната футболна федерация, пише "Марка".

Изданието припомня, че президентът на столичния гранд Флорентино Перес поддържа опозицията на действащата власт в централата и поради тази причина от централата през този сезон влияят на определянето на съдийските наряди, като пращат по-млади и неопитни арбитри на мачовете на Реал, които редовно допускат грешки в ущърб на отбора.

От началото на сезона в Примера дивисион трима футболити от състава получиха червени картони - Кристиано Роналдо, Серхио Рамос и Марсело.

Старши треньорът Зинедин Зидан, който рядко си позволява да коментира реферите, също реагира.

"Не съм учуден, че съдиите не свирят дузпи в наша полза, но в същото време редовно ги дават за Барселона", коментира френският специалист.

Реал изостава на цели 7 точки от върха след първите шест кръга в Ла Лига зад каталунците, които са с пълен актив от 18 точки. /БТА