Реал Мадрид спечели двубоя си от първия кръг на Примера, след като победи Хетафе с 2:0 след попадения на Дани Карвахал и Бейл.

"Белия балет" започна активно двубоя още от първите минути и Марсело във втората центрира в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник, който да засече кълбото в мрежата на Сория. Дани Карвахал, Бейл и Асенсио тормозеха отбраната на гостите, а в 16-ата минута и гредата помогна на Хетафе да не допусне попадение, след като Марсело качи топката на главата на Бейл, а топката нацели гредата.

Все пак логичното се случи и в 20-ата минута след центриране на Бейл в наказателното поле Сория боксира лошо кълбото, то попадна на главата на Дани Карвахал, който я насочи в мрежата за 1:0.

До почивката въпреки пълното превъзходство Реал не отбеляза нов гол и се оттегли в съблекалнята при 1:0.

През второто полувреме Реал стигна до втори гол. В 51-ата минута Асенсио се възползва от грешка на бранител, пусна пас към Бейл и той направи резултата 2:0. Три минути по-късно гредата отново се оказа верен помощник на Сория след удар на Асенсио.

В 76-ата минута Асенсио падна в наказателното поле на гостите, но съдията остави играта да продължи. Гостите не затрудниха с нищо съперника си, и така в крайна сметка Реал спечели с 2:0 и записа първите си 3 точки в шампионата.