Реал Мадрид започна сезона в Ла Лига срещу новака Алмерия. За всички от клуба това бе важен двубой, като най-важно беше "белите" да започнат уверено похода си към титлата. Столичният тим изпита проблеми през първото полувреме, но успя да обърне развоя и победи с 2:1. Карло Анчелоти не се забави да включи новите попълнения в игра, в опит бързо да ги приспособи към темпото на отбора. Как обаче се представиха новите - Орелиен Чуамени и Антонио Рюдигер?

Карлето обяви след мача за Суперкупата на Европа, че ще освежи отбора за двубоя срещу Алмерия. Съставът подчертаваше намеренията на Анчелоти да налага Рюдигер и той да се нагажда малко по малко към защитната линия на тима. Видя се обаче, че Челси и Реал са две различни вселени за германския защитник. Още в началото на двубоя Антонио Рюдигер допусна грешка като покри засадата и изпусна Рамазани, който отбеляза за Алмерия. Чуамени имаше други проблеми, като не успяваше да запазва хладнокръвие при пасовете си. Старши треньорът на „лос бланкос” анализира представянето им след мача с една максима, която много хора забравят: „Фланелката на Реал Мадрид тежи...”.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Чуамени също имаше проблеми в защитен план. Във френския национален отбор, където се изисква подобно ниво на представяне, Чуамени рядко е сам пред защитата на отбора. За добро или за лошо, Дидие Дешан обикновено го поставя заедно с друг много силен физически играч като Погба, Канте, Камара. Анчелоти обаче ще иска възможно най-бързо френският национал да се приспособи към играта и да се доближи до нивото на Каземиро. Бразилецът обаче вдига високо летвата, особено след добрия мач, който изигра за Суперкупата на Европа. Доброто представяне на Каземиро прави още по-сложна задачата на новодошлия. На Чуамени все още му липсва нещо, но потенциалът, който има, изглежда безграничен.

Въвеждането и изграждането на новодошлите може да е една дългосрочна задача, най-пресния пример е друг играч на Реал Мадрид – Камавинга. През последния сезон, Анчелоти имаше проблеми с тази роля на резервен дефанзивен полузащтник, като опцията бе Камавинга, но италианският специалист бързо се отказа от използването му. Проблемът за старши треньора бе склонноста на 19-годишният полузащитник да си изкарва жълти картони (той получи такъв и в 40-ата минута на мача срещу Алмерия, което предвещаваше неговата смяна). Чуамени показва повече себеконтрол и дисциплина, но и повече проблеми в разиграването на топката, докато играчи като Самуел Коща, Умар Садик и Рамазани го притискаха. Чуамени не отнемаше и много топки в центъра на терена, като успя да вземе кълбото едва четири пъти срещу отбор, наскоро присъединил се към Ла Лига. Анчелоти определено има още работа.