Реал Мадрид започва подготовка със своя нов старши треньор Жулен Лопетеги. Ваканцията са част от играчите на „белия балет“ приключи. 14 футболисти още сутринта преминаха медицински изследвания. Първото занимание на отбора ще бъде от 19:30 часа на базата „Валдебебас“.

Играчите, които ще се включат в подготовката на отбора са Кико Касия, Лука Зидан, Хесус Вайехо, Тео Ернандес, Маркос Йоренте, Дани Себайос, Гарет Бейл, Карим Бензема и Борха Майорал, както новите попълнения Винисиус Жуниор и вратаря Лунин. В заниманието ще вземат участие и играчите, които се завръщат след наем – Мартин Йодегаард, Валверде и Де Томас.

Фабио Коентрао няма да се присъедини към подготовката на Реал Мадрид. Португалецът има договор с „белия балет“ за още една година, но не попада в плановете на старши треньора Жулен Лопетеги. Договорът под наем на Коентрао в Спортинг Лисабон изтече.

С Реал Мадрид ще започнат подготовка и още осем юноши на отбора – Ману Ернандо, Хави Санчес, Рехилон, Хосе Леон, Алекс Мартин, Кесада, Оскар и Серхио Лопес.

Реал Мадрид ще се подготвя на базата си „Валдебабас“ до 28 юли.

Кейлор Навас и Тони Кроос трябва да се завърнат на време за турнето в САЩ.

На 1 август ще започнат подготовка испанските национали Серхио Рамос, Иско, Дани Карвахал, Алваро Одриосола, Марко Асенсио, Начо Фернандес и Лукас Васкес.

Бразилските национали Марсело и Каземиро ще се присъединят към тренировките на Реал Мадрид на 6 август.

Рафаел Варан, Лука Модрич и Матео Ковачич ще имат най-дълга почивка. Те със сигурност отпадат от сметките на треньора Жулен Лопетеги за мача за Суперкупата на Европа срещу Атлетико Мадрид, който ще се играе в естонската столица Талин.