В Реал Мадрид подозират все по-силно, че Карим Бензема обмисля да напусне клуба. Според Relevo нападателят е получил оферта от Саудитска Арабия за  200 милиона евро за два сезона. Предложението включва допълнителни приходи от имиджови права и реклама, създаване на училища за деца, както и възможност за подаване на съвместна кандидатура от Саудитска Арабия, Гърция и Египет за домакинство на световното първенство през 2030 г. Освен това Бензема може да бъде освободен от плащане на данъци.
 
Треньорският щаб и някои членове на ръководството на Реал Мадрид смятат, че Бензема обмисля да приеме офертата още това лято. На "Сантиаго Бернабеу" са  озадачени от поведението на капитана на тима в  последната част от сезона - той пропусна представянето на Купата на Испания пред феновете преди мача с Хетафе, а след това отказа да говори пред медиите след загубата от Манчестър Сити в полуфинала на Шампионската лига.
 
Договорът на Карим Бензема с Реал Мадрид, който изтича през юни, трябва да бъде автоматично подновен след спечелването на "Златната топка" миналия октомври. Продължаването на споразумението обаче все още не е обявено.
 
Карим Бензема е в Реал Мадрид от 2009 г. През този сезон той изигра 42 мача във всички турнири, отбеляза 30 гола и направи 6 асистенции.