Ръководството на Реал Мадрид обяви, че вече съди португалския вестник „Корейро да Маня” заради обвинения във връзка с Кристиано Роналдо.

Случаят е пряко свързан с подновеното разследване срещу португалската суперзвезда в Невада по обвинения в изнасилване, случило се през 2009 година. До този момент петкратният носител на Златната топка категорично отхвърля твърденията на 34-годишната Катрин Майорга, чийто правен екип заяви готовност да представи доказателства за насилствения сексуален акт.

Един от големите козове на предполагаемата жертва е наличието на споразумение за конфиденциалност, по силата на което Роналдо е платил 375 хиляди щатски долара за мълчанието на Майорга. Тук се появява и връзката с „Корейро да Маня”. Португалската медия излезе с материал, в който твърди, че Реал Мадрид е бил наясно с обвиненията и наредил на бъдещия си играч (Роналдо премина на „Бернабеу” същото лято – б.р.) да плати на Майорга преди финализирането на трансфера.

„Реал Мадрид днес може да обяви, че клубът е предприел правни действия срещу португалския вестник „Корейро да Маня” за публикуването на категорично фалшиви информации в опит сериозно да се увреди имиджа на нашия клуб”, заяви европейският клубен шампион в официално изявление.

„Реал Мадрид не е знаел нищо за информациите, които изданието тиражира във връзка с Кристиано Роналдо. В тази връзка клубът не е бил в състояние да предприеме действия по въпрос, с който не е бил наясно. Реал Мадрид изисква пълно опровержение на ситуацията от страна на гореспоменатия вестник”, добавиха от Реал Мадрид.

Още по темата:

Адвокатът на Роналдо проговори: Пълни безсмислици

Роналдо губи милиони, ако бъде признат за виновен

Майката на Кристиано: Спокойно, всичко ще бъде наред

Бивша на Роналдо се изказа в негова защита

Полицията в Лас Вегас: Пазим доказателствата около случая с Роналдо

Любовница на Берлускони разкри правила ли е платен секс с Роналдо

Майката на Кристиано призова за подкрепа към него

Още три жени заплашват реномето на Роналдо

Кристиано купил мълчанието на "изнасилената" Майорга