От Реал Мадрид намериха обяснението за неприятното си изоставане на старта на Ла Лига – 7 точки от Барселона: каталунците получават твърде много дузпи, а почти не свирят срещу тях.

И при загубата на Реал от Бетис с 0:1 в последния кръг мадридчани имаха две неуважени претенции за дузпа.

Най-крайният от привържениците на Реал сред журналистите в Испания Томас Ронсеро от As онагледява статистически това си твърдение.

Барса най-после изпревари Реал по бюджет за заплата

За последните две първенства плюс началните 5 кръга от новото каталунците са получили правото да изпълнят 30 дузпи, а срещу тях е била свирена една. За същия период от време, в рамките на тези 81 кръга „Белия балет“ е получил 17 дузпи, а срещу столичани са свирени 9 наказателни удара.

Другият показател, по който, според известния журналист, Барселона е облагодетелстван спрямо Реал е броят на червените картони. За последните два шампионата плюс началото на сегашния съперниците на каталунците са получили 21 червени картона, а самите те са получили само един.

Същевременно опонентите на Реал са получили 12 червени картона, а футболистите на „Белия балет“ са били санкционирани по този начин 7 пъти.

Меси срещу Реал - 9:9

Реал май загуби титлата

Радост и закачки за сметка на Реал