Браниетелят на Реал Мадрид - Серхио Рамос, няма да може да вземе участие в двубоя с Леванте от 25-ия кръг на Ла Лига поради наказание. Той получи червен картон при загубата от Жирона преди седмица (1:2).

За "белите" това е сериозна загуба, тъй като те губят не само капитана и лидера си, но и човека, който носи сигурност в отбрана. През този сезон Реал е бил без бранителя в 4 двубоя, като е загубил в три от тях.

Става дума за пораженията от ЦСКА Москва (0:1 и 0:3) в груповата фаза на Шампионската лига, както и загубата от Леганес в турнира за Купата (0:1). Единствената победа, без Рамос в състава, идва срещу Мелия за Купата на краля (6:1) при дебюта на Сантиаго Солари.

През този сезон защитата на Реал е пропусклива, като е допуснала 29 гола в 24 мача. 

Рамос е играл 37 двубоя през този сезон (от възможни 41), като е бил най-използваният играч както при Лопетеги, така и при Солари. Той е вкарал 11 гола в своите двубои през сезона, а само Бензема (19) и Бейл (12) могат да се похвалят с повече в състава на "Белия балет".

Рамос няма да може да играе и срещу Аякс в осминафиналния мач реванш (2:1 в първия мач) в Шампионската лига, както при нов жълт картон ще пропусне и някои от следващите мачове в Ла Лига.