Няма нищо по-постоянно от временните решения. Тази максима доказа за пореден път ръководството на Реал Мадрид, след като обяви официално назначението на Сантиаго Солари за треньор на първия отбор за постоянно. 

Контрактът на аржентинеца беше депозиран в ръководството на Футболната лига в Испания още в понеделник. Но на сайта си "белите" обявиха, че след заседание на изпълнителния комитет, на 13 ноември е било решено той да получи поста за постоянно. 

Медиите в Испания бяха категорични в понеделник, че договорът на Солари е до края на сезона с опция за удължаването му до 30 юни 2020 г. Но сега мадридчани обявиха малка изненада, след като стана ясно, че той се е обвързал до 30 юни 2021 г. 

Бившият халф, който до края на октомври водеше втория отбор на Реал, зае овакантения след уволнението на Жулен Лопетеги пост в първия състав и записа най-добрия старт на кариерата за треньор в цялата история на клуба. Той записа четири поредни победи в три различни турнира и задмина имена като Зинедин Зидан, Карло Анчелоти, Юп Хайнкес, Жозе Моуриньо и редица други.