Въпреки че времето на Гарет Бейл в Мадрид изчита, бъдещето му все още остава неясно. Уелсецът е на "Бернабеу" вече шест сезона, но честите му контузии и голямото му непостоянство в много периоди от неговия престой го превърнаха в почти сигурен напускащ през лятото.

В Испания се говори усилено, че ако Реал не получи конкретна оферта за покупка, Бейл може да бъде даден и под наем. Настоящият му контракт изтича през лятото на 2022-а г.

Той не успя да запълни липсата на Кристиано Роналдо през този сезон (отишъл в Ювентус през лятото). През тази кампания крилото е с 14 гола и 3 асистенции във всички турнири, но не успя да помогне на състава при отпаданията от Барселона за Купата на краля и Аякс в Шампионската лига.

Също така не даде нужния тласък на тима в шампионата, където Реал загуби много ценни битки в борбата с Барселона и Атлетико Мадрид за върха. 

Гарет Бейл е и играчът с най-много травми в историята на "Кралския клуб" - 29 за 6 години (контузия на всеки 2 месеца и половина). Той е участвал само в 53,4% от всички възможни - 228 от 341.

Има общо 102 гола и 63 асистенции в 228-те си мача с "белия" екип.

В момента голямa пречка за оставането му на "Бернабеу" е неговата заплата - 17 млн. евро на година. Пари, които могат да отидат за други футболисти, с които Реал да подобри качеството в състава си. 

Гарет Бейл е най-скъпата покупка в историята на Реал Мадрид. Той пристигна от Тотнъм през 2013 г. за 101 млн. евро.