Реал Мадрид хвърли над 40 млн. евро, за да вземе талантливия младок Винисиус Жуниор от Фламенго, но той няма да помирише терен с бялата фланелка този сезон. Затова се очаква да бъде даден под наем през януари, пише вестник "Марка". 

След пристигането си на "Сантиаго Бернабеу" той беше пратен в дублиращия отбор, което въпреки крехката му възраст от 18 години, си е крачка назад в развитието му. Затова сега се очаква да бъде даден на родния си клуб в Бразилия, за да трупа опит на най-високо ниво. 

Фламенго получи възможност да преподпише с Винисиус под наем още при сключването на договора и ще се възползва от тази опция в началото на годината. Арендата на играча може да е дори за цялата 2019 г., но всичко зависи от решението на Реал. 

Тийнейджърът изигра 49 мача и отбеляза 10 гола с екипа на Фламенго, което веднага прикова вниманието на европейските колоси, но мадридчани бяха най-бързи и настоятелни. Но младокът няма как да се пребори с конкуренцията в първия отбор на тези крехки години и затова ще трупа опит другаде.