Отборът на Реал Мадрид е все по-близо до завоюване на шампионската титла в Ла Лига, след като постигна минимална победа с 1:0 при домакинството на Хетафе в двубой от 33-тия кръг в Испания. 

Gulliver/GettyImages
56 снимки

Срещата започна трудно за "кралете" след като през първото полувреме момчетата на Пепе Борделас имаха по-чистите положения и вероятно трябваше да водят. Най-сериозното положение дойде в 10-та минута, когато Тибо Куртоа трябваше да спаси силния удар с глава на Матиас Мирамонтес. До края на частта с положения се отчетоха и Иско и Винисиус Жуниор за състава на Зинедин Зидан, но до гол не се стигна. 

През втората част двубоят продължаваше да върви сложно за домакините до 78-та минута. Тогава именно Мирамонтес влезе необмислено в краката на Лука Модрич в собственото си наказателно поле и не остави избор на главния съдия, който отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана капитанът Серхио Рамос, който беше безпощаден, за да осигури победата на своя отбор с минималното 1:0. 

По този начин "белия балет" дръпна с 4 точки пред Барселона на върха на класирането в Ла Лига, събирайки актив от 74 точки. Хетафе, от своя страна, остана 6-ти, на 5 точки от зона Шампионска лига.