В Реал Мадрид изглежда са наясно, че няма как да привлекат звездата на Челси Еден Азар това лято, но въпреки това клубът ще направи ход, с който да покаже на лондончани, че няма да се радват на белгиеца още дълго. 

Според вестник "Мирър", "белите" един вид ще си капарират играча с оферта, която са наясно, че няма да бъде приета до края на трансферния прозорец в Испания на 31 август. Цената му е 225 млн. евро, а те ще пратят предложение на по-малко от половината от цената, което съвсем очаквано ще бъде хвърлено в коша. 

Причината за този ход на Реал е да покаже на Азар, че наистина го желае в състава си и че е готов да го изчака дори още една година. Това би трябвало да убеди футболиста да не подновява договора си с Челси, въпреки че от там му предлагат седмична заплата от 300 хил. паунда. 

Настоящият контракт на белгиеца е до 30 юни 2020 г. Но догодина по това време вече ще е навлязъл в последната година от него и Челси ще се види принуден да го продаде на далеч по-ниска цена от исканата сега, за да не го изпусне без пари впоследствие. 

Точно по този начин Реал привлече вратаря на лондончани Тибо Куртоа този месец. Белгиецът имаше договор за още една година и ако не беше продаден сега, щеше да си тръгне като свободен агент, защото категорично отказваше да преподпише. Същата тактика се очаква и от Азар, за да отиде в Реал.