Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е започнал с пълна сила операция по привличането на звездата на Челси Еден Азар. Според вестник "Сън", в близките дни се очаква лондончани да получат първата официална оферта за подписа на белгиеца. 

Тя ще бъде в размер на 82 млн. евро, което обаче е под сумата, срещу която "сините" са склонни да се разделят със звездата си. Миналото лято те бяха заковали цена за подписа му от 225 млн. евро, но сега тя е намалена над два пъти до 100 млн. 

Причината за този срив в цената на Азар е, че договорът му е само до 30 юни 2020 г., а той категорично отказва да го поднови. Според английските медии, това е ход от негова страна именно да ускори преминаването си на "Сантиаго Бернабеу". 

Със сигурност обаче тази първа оферта е само, за да се декларира интересът на Реал към белгиеца. Очаква се в течение на лятото да има и по-добри предложения към Челси и в крайна сметка сделката да е факт, защото новият наставник на мадридчани Зинедин Зидан го иска задължително в състава си.