С пристигането на Зинедин Зидан на “Сантиаго Бернабеу”, Реал Мадрид е тотален доминатор в Испания, сочи статистиката. Настоящият наставник на “белите” е начело на тима от януари 2016 година, заменяйки на поста Рафа Бенитес.

До момента, под ръководството на фрацузина, мадридчани са записали общо 63 победи, 15 равенства и само 7 загуби. Във всичките 85 мача, “лос меренгес” са отбелязали 239 попадения.

Стоичков е триумфирал с Барса в ситуация като сегашната

Зидан пое Реал в 19-ия кръг на испанското първенство през миналия сезон, като тима бе на 5 точки от лидера Барселона и на четири от втория Атлетико Мадрид. Френският специалист успя да изведе мадридчани до второто място в класирането, като интригата в първенството отново бе жива до самия край.

“Белите” завършиха само на точка (90) от шампиона Барселона (91), оставяйки Атлетико на третото място с 88 точки.

В общо 57 мача в Ла Лига, възпитаниците на Зидан са спечелили 143 точки – със 7 повече от вечния съперник Барселона (136) и с 21 повече от Атлетико (122). Тимът е допуснал едва 4 загуби.

Надеждите на Барса обречени, Реал бие в Малага?

Под негово ръководство Реал печели по 2,50 точки, докато при предишните наставници - Жозе Моуриньо и Рафа Бенитес, тези показатели са съответно 2,42 и 2,05.