В сряда вечерта Реал Мадрид обяви официално привличането на петото си ново попълнение Ферлан Менди. И с платените за него пари "белите" счупиха рекорда си за пръснати средства в рамките на едно лято за нови играчи. 

Рекордът на "Сантиаго Бернабеу" досега беше през 2009 г. Тогава президентът Флорентино Перес направи последния си "галактически" проект, когато пръсна близо 260 млн. евро, но тогава дойдоха играчи като Кристиано Роналдо, Кака, Карим Бензема, Шаби Алонсо и др. 

Въпросната сума беше похарчена за осем футболисти, голямата част от които световни звезди. Най-големи бяха сумите за Роналдо - 94 млн. евро, както и Кака - 67 млн. евро. Сега единственото доказано име в световен мащаб е Еден Азар, за когото бяха платени 100 млн. евро, но сумата може да набъбне още в близките години в зависимост от представянето на белгиеца. 

Другите са предимно млади и обещаващи играчи, които тепърва ще доказват статута си на световни звезди. А за тях вече бяха пръснати 317 млн. евро. Освен за Азар и Менди, ясни са сумите и за Лука Йович - 65 млн. евро за Айнтрахт, Едер Милитао - 50 млн. евро за Порто и Родриго - 54 млн. евро на Сантос. 

Въпреки огромните харчове, очаква се Реал и Перес да продължат с покупките през лятото. Клубът разполагаше с предварително заделени 300 млн. евро в касата за нови попълнения, така че парите няма да са проблем, особено като се има предвид, че се очакват и продажби на някои от наличните и ненужни играчи.