В снощния двубой на Реал Мадрид срещу Гранада (4:1) от 36-ия кръг на Ла Лига наставникът на „кралския клуб“ Зинедин Зидан реши да се довери на някои младежи от школата на отбора.

Световният шампион пусна от първата минута на двата бека Мигел Гутиерес (19) и Марвин Парк (20), както и бразилските крила Винисиус Жуниор и Родриго, които също са на по 20 години. Освен тях на терена бе и 22-годишният Федерико Валверде, който вече бива регулярно използван от френския специалист при всяка възможност, когато е здрав.

Предвид факта, че водачът в класирането Атлетико Мадрид вече бе спечелил с 2:1 срещу Реал Сосиедад, трите точки бяха задължителни за „лос бланкос“, за да запазят надеждата си за защита на титлата жива. Поради тази причина мнозина бяха изненадани, че Зидан заложи именно на младостта пред опита. Рискът обаче се оправда, тъй като Гутиерес асистира на Лука Модрич за първото попадение, а Парк изигра ключова роля за гола на Родриго, с който резултатът стана 2:0, подчертава "Марка".

Валверде също впечатли с представянето си, а единствено Винисиус игра под обичайното си ниво.

Доверието на Зинедин Зидан в младите момчета бе оправдано и ще му даде увереност за последните два мача от първенството, когато отборът ще има нужда от свежи крака и при липсата на ключови фигури като Серхио Рамос, Даниел Карвахал и Ферлан Менди.